Το καλό βάψιμο έχει τα μυστικά του αλλά και τη σωστή προετοιμασία. Για καλύτερα αποτελέσματα βαφής ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Βασική λίστα εργασιών για το βάψιμο τοίχων

Το βάψιμο των τοίχων είναι ο γρηγορότερος και οικονομικότερος τρόπος να ανανεώσετε και να αναβαθμίσετε το σπίτι σας.


Το ξύλο και τα στοιχεία του.

Τα περισσότερα χρώματα που εφαρμόζονται σε μια γυαλιστερή επιφάνεια (άβαφη ή βαμμένη) δεν έχουν πολύ καλή πρόσφυση, επομένως προτείνεται να επεξεργαστείτε κατάλληλα την επιφάνεια πριν την εφαρμογή. Χρησιμοποιήστε ένα καινούριο λεπτό γυαλόχαρτο και τρίψτε καλά την επιφάνεια. Μετά το τρίψιμο χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να απομακρύνετε όλα τα ίχνη σκόνης.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χημικά μέσα, διαβρωτικά και διαλυτικά για να επεξεργαστείτε την επιφάνεια. Αν το κάνετε χρησιμοποιήστε τα χημικά με προσοχή. Φροντίστε να υπάρχει επαρκής αερισμός στο δωμάτιο, ανοίξτε τα παράθυρα και αποφύγετε να σχηματιστούν ατμοί από τη χρήση των χημικών μέσων. Βέβαια αποφεύγουμε την χρήση χημικών αν χρησιμοποιήσουμε ειδικό αστάρι για γυαλιστερές επιφάνειες.

https://kam.xit.gr/simvoules

Τι είναι η στεγανοποίηση;

Στεγανοποίηση είναι όλες οι εργασίες που κάνουμε για να προστατέψουμε τις κατασκευές μας από την υγρασία. Η υγρασία – νερό μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιοδήποτε σημείο της κατασκευής μας και αναλόγως επεμβαίνουμε με το κατάλληλο προϊόν για κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα.

Lorem ipsum dolor sit amet

Πολλοί ειδικοί λένε ότι τα χρώματα που επιλέγουμε αποτυπώνουν τον χαρακτήρα μας. Αν μας αρέσουν τα πιο έντονα είμαστε πιο δυναμικοί ενώ τα πιο απαλά δείχνουν μια εσωτερική γαλήνη.Έχετε σκεφτεί λοιπόν ποτέ πόσο σημαντικά είναι τα χρώματα των τοίχων του σπιτιού και πόσο επηρεάζουν την ψυχολογία μας; Αν σκέφτηκες κι εσύ να ανανεώσεις τον χώρο σου το καλοκαίρι, σκέψου πολύ καλά το χρώμα που θα διαλέξεις αφού επηρεάζουν τόσο τον χαρακτήρα όσο και την διάθεση του ανθρώπου.

Η σημασιολογία των χρωμάτων


Η επιλογή του σωστού χρώματος σε ένα δωμάτιο μπορεί να δώσει μια άλλη αισθητική: Να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα, να εξασφαλίσει την απαιτούμενη αρμονία με τα αντικείμενα και τα έπιπλά σας και να καλυτερεύσει τη διάθεσή σας! Ως εκ τούτου, η επιλογή δεν πρέπει να γίνεται τυχαία. Μέσα από την παλέτα των χρωμάτων μπορείτε να δείτε τις διάφορες επιλογές, να πάρετε ιδέες και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Πριν από την τελική σας επιλογή θα πρέπει να λάβετε υπόψη ποια είναι τα ψυχρά και ποια τα ζεστά χρώματα καθώς επίσης, τις αποχρώσεις και τη φωτεινότητα των χρωμάτων, τις συσχετίσεις αλλά και τη σημασία τους. 

Lorem ipsum dolor sit amet

Το βάψιμο σπιτιού μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο, όχι μόνο για να ανανεώσεις το χώρο αλλά και για να ανανεωθείς εσύ δίνοντας καινούργια πνοή στο σπιτικό σου. Θα σου δείξω τις νέες τάσεις στα χρώματα, για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Θα δεις έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, του πράσινου και του καφέ, αλλά και απαλά χρώματα όπως το γαλάζιο, το γκρι, και το λαδί. Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και πρωτότυπα χρώματα για φέτος στη διακόσμηση σπιτιού.

Η στεγανοποίηση της ταράτσας γίνεται σχετικά εύκολα μ’ ένα καλό συνεργείο. Θα πρέπει όμως πρώτα απ’ όλα να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αποστράγγισης. Ανάλογα με το σχήμα της και το εμβαδόν της η ταράτσα θα πρέπει να χωρισθεί σε ρίχτια και να δοθούν οι κατάλληλες κλίσεις. Η στεγανοποίηση μπορεί να γίνει με διάφορα υλικά  επαλειφόμενα (πολλών τύπων ) .

Lorem ipsum dolor sit amet

Το ξύλο είναι ένα όμορφο υλικό το οποίο δίνει την αίσθηση ζεστασιάς και σύνδεσης με τη φύση. Έχει αγαπηθεί πολύ από τον άνθρωπο και έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα εκτός των άλλων και στη δόμηση. Αν συντηρηθεί σωστά μπορεί να αντέξει για χρόνια σαν να είναι καινούριο. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη συντήρηση του ξύλου σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.